جراحی پلک نوعی روش زیبایی و درمانی برای برطرف کردن چربی و پوست اضافه در پلک‌های بالا و پایین به حساب می‌آید. این روش در سال‌های اخیر به ویژه در میان بانوان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در این مقاله، قصد داریم به بررسی جراحی پلاستیک پلک بپردازیم. برای آشنایی با انواع، روش انجام و دیگر نکات مربوط به جراحی پلاستیک پلک یا بلفارو پلاستی، با ما همراه باشید.

جراحی پلاستیک پلک چیست؟

جراحی پلاستیک پلک، نوعی جراحی بلفاروپلاستی است که شامل روش‌هایی برای کاهش پف یا افتادگی پلک ناشی از افزایش سن یا وراثت و بهبود کلی ظاهر چشم انجام می‌شود. تمام جراحی‌های پلک در بافت‌های اطراف چشم انجام می‌شوند. در این نوع جراحی خود چشم مانند قرنیه و ... جراحی نمی‌شوند و همانطور که گفته شد بافت‌های اطراف چشم عمل می‌شوند.

جراحی پلاستیک پلک

مزایای جراحی پلاستیک پلک

مزایای بلفاروپلاستی برای هر فرد متفاوت است و بر اساس وضعیت فرد و توصیه‌های پزشک انجام می‌شود. قبل از تصمیم‌گیری، بهتر است با متخصص جراحی بلفاروپلاستی مشورت کنید و جزئیات بیشتری درباره جراحی بلفاروپلاستی، یا جراحی پلاستیک پلک بدانید.مزایای کلی این روش جراحی عبارتند از:

  • جوانسازی پلک: با برداشتن پوست اضافی و تنظیم مجدد بافت‌های زیرین، افتادگی پلک‌ها کاهش می‌یابد و چشمان شما جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر می‌رسند.
  • بهبود دید: افتادگی پلک‌ها ممکن است بر روی دید شما تأثیر منفی بگذارند. با انجام بلفاروپلاستی، پوست اضافی که بر روی میدان دید شما تأثیرمی‌گذارد، برداشته می‌شود و موجب بهبود میدان دید می‌شود.
  • رفع علائم پیری: چین و چروک‌های ناشی از پیری در ناحیه بالای چشم‌ها با بلفاروپلاستی کاهش می‌یابند و نشانه‌های پیری در پلک را از بین می‌برد.
  • افزایش اعتماد به نفس: با بهبود ظاهر بالای چشم، شما اعتماد به نفس بیشتری به دست می‌آورید.
  • زمان بهبودی کوتاه: بعد از بلفاروپلاستی، زمان بهبودی نسبتاً سریع است و شما به راحتی به فعالیت‌های روزمره خود برمی‌گردید.

انواع جراحی پلاستیک پلک

جراحی پلاستیک پلک انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی کامل این جراحی‌ها می‌پردازیم. انواع مختلف این جراحی عبارتند از :

  • بلفاروپلاستی 
  • جراحی افتادگی پلک
  • جراحی پلک آسیایی

بلفاروپلاستی

بلفاروپلاستی، رایج‌ترین نوع جراحی زیبایی چشم است که می‌تواند روی پلک‌های بالا و پایین یا هر دو انجام شود. این جراحی که اغلب به آن لیفت چشم هم گفته می‌شود، می‌تواند شرایط زیبایی از جمله تجمعات چربی را که باعث ایجاد پف در پلک‌های فوقانی و تحتانی می‌شود، کیسه‌های زیر چشم، پوست اضافی و چین و چروک در پلک پایین و افتادگی پلک را درمان کند. بلفاروپلاستی همچنین می‌تواند چین‌های پلک بالایی را که بینایی را مختل کرده اصلاح کند.

همچنین در مورد مراقبت‌های بعد از جراحی پلک نیز بخوانید!

جراحی پلک بالا یا پایین

جراحی پلک بالا یا پایین

جراحی پلک بالا یا پایین، نوعی از روش جراحی بلفاروپلاستی که تورم پلک و پف اطراف چشم را کاهش می‌دهد. احتمال ایجاد تورم در پلک‌های بالا و پایین بالا است، زیرا پوست اطراف چشم نازک‌ترین و ظریف‌ترین پوست صورت است. به طور طبیعی با افزایش سن اطراف چشم پف می‌کنند یا متورم می‌شوند، اما دلایل دیگر ورم کردن اسراف چشم به خصوص چشم‌ها شامل اختلالات ارثی، مسائل پزشکی مانند آلرژی و بیماری‌های تیروئید یا سینوسی و همچنین استرس، کم آبی و کم خوابی است. معمولا پف‌کردن چشم‌ها ناشی از ایجاد تغییرات در پلک‌های بالا و پایین است. عضلات پلک به ماهیچه‌های اطراف چشم اجازه می‌دهند تا به راحتی حرکت کنند، اما با افزایش سن، این عضلات اغلب به سمت جلو حرکت می‌کنند و غشای روی آن‌ها شل شده و باعث ایجاد پف در اطراف چشم می‌شوند. همچنین ممکن است که کیسه‌های چشم با مایع پر شوند و پف پلک را بیشتر کنند.

راه‌حل‌های موقت تورم شامل قطره‌های چشمی برای درمان آلرژی، کمپرس سرد، هیدراتاسیون و خواب کافی است که رگ‌های خونی را منقبض و بافت‌های پلک را سفت می‌کند. جراحی برای برداشتن تجمعات چربی در پلک‌های بالایی و پایینی راه‌حل دائمی‌تری است. برای انجام جراحی پلک بالا یا پایینف جراح پس از بی‌حسی موضعی در محلی که مشخص کرده، جراحی را انجام دهد. در این جراحی‌ها یک برش بسیار ظریف در امتداد چین پلک فوقانی، در امتداد حاشیه مژه یا داخل پلک پایین ایجاد می‌شود. سپس جراح، بافت چربی اضافی و پوست اضافی را از پلک‌ها برمی‌دارد و پوست و ماهیچه‌ها را بالا می‌کشد. 

با عوارض جراحی پلک بالا آشنا شوید!

جراحی افتادگی پلک

پتوز پلک، اصطلاح پزشکی برای افتادگی پلک فوقانی یا بالایی است. تشخیص این اختلال با معاینه محل پلک، نسبت به مردمک چشم انجام می‌شود. پلک طبیعی و سالم معمولاً درست بالای مردمک قرار دارد. اما، در افراد مبتلا به پتوز، پلک پایین‌تر از مردمک قرار می‌گیرد. پتوز در درجه اول با روند پیری اتفاق می‌افتد، اما کودکان نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. افتادگی پلک نیز حتی می‌تواند پس از جراحی اصلاحی چشم، عوامل ژنتیکی یا آسیب دیدگی ایجاد شود. سایر علت‌های ایجاد پتوز عبارتند از:

  • تومور چشم
  • اختلال عصبی یا بیماری سیستمیک
  • ضعف در عضلات بالابرنده که پلک را بالا می‌برند.

جراحی پلاستیک پلک

جراحی پلک آسیایی

بلفاروپلاستی پلک آسیایی که به عنوان جراحی پلک دوم یا جراحی پلک آسیایی نیز شناخته می‌شود، یک روش جراحی زیبایی است که برای بهبود ظاهر چشم انجام می‌شود. جراحی‌های پلک آسیایی معمولاً ویژگی‌هایی را در پلک بالایی به وجود می‌آورند که موجب می‌شود افراد پلک دوم که امروزه یکی از ملاک‌های زیبایی برای برخی افراد به حساب می‌آید، داشته باشند. این روش بلفاروپلاستی باعث بهبودی افتادگی پلک بالایی می‌شود و ظاهر شما را جوان‌تر و زیباتر می‌کند. در طی این جراحی، برشی در پلک فوقانی ایجاد می‌شود و مقدار کمی از پوست، بافت و چربی برداشته می‌شود. خط برش در چین پلکی که تازه ایجاد شده، محو یا پنهان است.

جراحی پلاستیک پلک مناسب چه کسانی است؟

عمل پلاستیک پلک، برای افرادی که به دلیل جمع شدن چربی، دچار اختلال بینایی شده‌اند، کاربرد دارد. این جراحی، به زیبایی و جوانسازی پلاک‌ها، برطرف کردن کیسه‌های زیر چشم و سفت کردن پوست شل شده در اطراف چشم کمک می‌کند. همچنین در میان افراد 55 ساله و بالاتر، جراحی پلک در صدر لیست جراحی‌های زیبایی قرار دارد. به صورت کلی افرادی که مشکلاتی مانند، افتادگی پلک، پف پلک، پوست اضافی در اطراف چشم، چربی زائد در پلک و خستگی یا سنگینی در چشم دارند، می‌توانند این جراحی را انجام دهند.

چه افرادی برای جراحی پلاستیک پلک مناسب نیستند؟

مانند بسیاری از روش‌های جراحی دیگر، شرایطی وجود دارند که مانع انجام جراحی پلاستیک چشم می‌شود. هرکدام از این شرایط به دلایلی موجب این می‌شوند که فرد متقاضی، گزینه مناسبی برای انجام این جراحی نباشد. افرادی که برای انجام این جراحی مناسب نیستند، عبارتند از:

  • افرادی که دچار بیماری‌های قلبی یا کلیوی هستند.
  • دارای مشکلات نادری مانند مشکلات خونریزی هستند.
  • بیماری‌های خاص مرتبط با چشم دارند.
  • دچار حساسیت شدید به داروهای بیهوشی یا بی حسی موضعی هستند.
  • افرادی که دارای مشکلات روحی و روانی هستند.
  • خانم‌هایی که در دوران بارداری هستند یا مشکلات ناشی از بارداری دارند.
  • افرادی که دخانیات و الکل مصرف می‌کنند.

عوارض جراحی پلاستیک پلک 

مانند تمام جراحی‌ها، عمل‌های پلک نیز برخی عوارض را به همراه دارند. عوارض مربوط به جراحی پلک شامل مشکلات مربوط به بیهوشی، عفونت، درد، تورم، کبودی و خونریزی ناشی از برش‌ ایجاد شده توسط جراح است. همچنین بعد از جراحی پلاستیک پلک، احتمال دارد چشم‌ها خشک شوند و به نور خورشید و سایر نورهای شدید حساسیت پیدا کنند. گاهی اوقات بیماران تغییر موقت یا دائمی در بینایی را تجربه می‌کنند که این عارضه نادر است. تغییر در احساس و اعصاب پوست، جای زخم نامطلوب و نیاز به جراحی مجدد از دیگر عوارض مربوط به جراحی پلک است.

نقاهت بعد از جراحی پلک چقدر است؟

کبودی و تورم بعد از جراحی پلک معمولاً در روز بعد از جراحی به اوج خود می‌رسند. کمپرس سرد می‌تواند کبودی و تورم را کاهش دهد. معمولاً 7 تا 10 روز پس از بلفاروپلاستی طول می‌کشد تا به فعالیت‌های روزانه بازگردید. بیشتر کبودی‌ها و تورم‌ها بعد از جراحی پلک در عرض دو هفته پس از عمل برطرف می‌شوند.

در مورد دوره نقاهت جراحی پلک بیشتر بخوانید!

هزینه جراحی پلک چقدر است؟

هزینه این جراحی شامل هزینه‌های بیهوشی، امکانات اتاق عمل، دست مزد جراح زیبایی پلک بر اساس نوع عمل و تجربه جراح می‌شود. بیمه درمانی می‌تواند تمام یا برخی از هزینه‌های جراحی را در موارد ضروری پزشکی پوشش دهد، اما ابتدا باید توسط متخصص چشم تحت آزمایش میدان بینایی قرار گرفته و معیارهای دقیق تعیین شده را رعایت کنید.

کلام آخر

بلفاروپلاستی یا جراحی افتادگی پلک نوعی جراحی است که روی پلک‌ها انجام می‌شود. این کار برای از بین بردن پوست اضافی پلک‌های بالا و کاهش پف پلک‌های پایین انجام می‌شود. به این جراحی لیفت چشم نیز می‌گویند. هدف جراحی پلاستیک پلک ، علاوه بر زیبایی صورت ، بهبود بینایی در افراد مسن است که افتادگی پلک بالایی آ‌ن‌ها مانع بینایی آن‌ها شده است. جراحی پلک می‌تواند ظاهر فرد را بهبود بخشد و به افزایش اعتماد به نفس آن‌ها کمک کند.

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه

دیدگاه خود را وارد کنید