
- یکشنبه, 04 اردیبهشت
- 0 دیدگاه
نتایج بلفاروپلاستی (جراحی پلک) عموماً طولانیمدت است. غیرمعمول نیست که طول عمر نتایج بین بیماران کمی متفاوت باشد، اما میتوان انتظار داشت که نتایج جراحی پلک بالا حدود 5 تا 7 سال باقی بماند و نتایج جراحی پلک پایین اساساً دائمی است. البته روند پیری را نمی توان متوقف کرد و این افزایش سن می تواند در نتایج تاثیرگذار باشد.
درمورد پلکهای بالایی، پس از چندین سال ممکن است پوست دوباره شروع به افتادگی کند. یک دلیل رایج این است که پیشانی و ابرو بهمرورزمان افتادگی دارند و پوست بالای پلک شما را به سمت پایین فشار میدهند. در چنین مواردی، ممکن است از لیفت ابرو برای بلندکردن و صاف کردن پوست ابرو بهرهمند شوید.
بسته به نوع جراحی پلک، نتایج ممکن است دائمی یا برگشتپذیر باشد. اگر جراحی پلک افتاده را انجام دادهاید که در آن پزشک یک برش کامل یا جزئی ایجاد کرده است، این عمل معمولاً قابل برگشت نیست. دراینبین سن جراحی نیز اهمیت دارد.
سه تکنیک اصلی برای بلفاروپلاستی وجود دارد. گزینه ای که پزشک شما انتخاب میکند هم به ترجیح شما و هم به نیازهای فردی شما بستگی دارد. انواع اصلی جراحی پلک عبارتند از:
در طی این روش، جراح یک برش کامل در امتداد بیشتر چین پلک جدید ایجاد میکند و از بخیههای متحرک برای ثابت نگهداشتن پلک در هنگام بهبودی استفاده میکند. این روش معمولاً برای بیمارانی با چربی و پوست اضافی که باید از پلک بالایی برداشته شوند، استفاده می شوند. ممکن است یک اسکار خفیف در تمام طول چین وجود داشته باشد. این روش به نسبت سایرین دائمیترین حالت نتایج را نشان میدهد. محل برش به مرور زمان بهبود پیدا می کند. به دلیل اینکه در شیار پلکی برش ایجاد می شود، به راحتی قابل مشاهده نیست.
روش برش جزئی به روشی مشابه برش کامل انجام میشود، اما جراح برش را تاحدامکان کوچک میکند تا اندازه اسکار را به حداقل برساند. این روش ممکن است بهترین انتخاب برای بیمارانی باشد که نیاز به برداشتن پوست اضافی (اما نه چربی) از پلک دارند.
این روش کم تهاجمیترین روش برای انجام جراحی پلک پایین است زیرا نیازی به برش نیست. ممکن است گزینه خوبی برای بیمارانی باشد که نیازی به برداشتن پوست یا چربی ندارند. در این روش پزشک برشی را در ملتحمه چشم ایجاد می کند و از طریق آن چربی های پلک پایین را جا به جا می کند تا گودی چشم نیز برطرف شود.
سؤال بسیار مهم دیگر این است که چه زمانی باید بیمار را عمل کرد، به خصوص در مورد پتوز مادرزادی. اکثریت قریب به اتفاق انجام جراحی پلک را در در صورت مادرزادی بودن ، سنین 3 تا 4 سالگی توصیه می کنند، به غیر از مواردی که خطر جدی آمبلیوپی وجود دارد و در این مورد نیاز به مداخله در یک سالگی است. در پتوز نوروژنیک یا همان افتادگی پلک ناشی از صدمه یا پس از سانحه، باید 10-12 ماه برای جراحی صبر کنیم. در نهایت، برای پتوز اکتسابی یا افتادگی پلک ناشی از افزایش سن، میتوان این عمل را در هر زمانی انجام داد. البته تا میزان زیادی به میزان افتادگی نیز بستگی دارد، پزشک بعد از معاینه زمان مناسب جراحی را به بیمار اطلاع می دهد.
در واقع نمیتوان از عوارض پیری جلوگیری کرد. زمانی که درسنین پایین پلک خود را مورد جراحی قرار می دهید باید بدانید که شکل پلک شما اصلاح می شود اما روند پیری همچنان ادامه دارد و ممکن است در آینده دور دوباره نیاز به درمان داشته باشید. بااینحال بهتر است جهت کسب اطلاع دقیق از سن مناسب جراحی و تثبیت نتایج حاصل از آن یکوقت مشاوره با پزشک تنظیم کنید.