
- چهارشنبه, 23 آذر
- 0 دیدگاه
ناخنک یک بیماری چشمی است که به رشد خوش خیم یا غیر سرطانی ملتحمه اشاره دارد، بافت شفاف و نازکی که قسمت سفید چشم (صلبیه) را میپوشاند ناخنک نام دارد. ناخنک ممکن است در یک یا هر دو چشم ایجاد شود. در این مقاله به بررسی علائم، علت، درمان و مدت زمان جراحی ناخنک چشم پرداختهایم.
علت ناخنک ناشناخته است، اما ممکن است بیشتر در افرادی رخ دهد که در معرض نور خورشید، باد و فضای باز هستند. افرادی که زمان قابل توجهی را زیر نور خورشید میگذرانند مانند کشاورزان، ماهیگیران و افرادی که در نزدیکی خط استوا زندگی میکنند، بیشتر به ناخنک مبتلا میشوند.
ناخنک ناحیهای بدون درد از بافت با عروق خونی در مرز داخلی یا خارجی قرنیه است. این بیماری میتواند باعث ناراحتی شدید چشم از جمله سوزش، قرمزی، اشک ریزی، احساس جسم خارجی و آستیگماتیسم (نقص بینایی) شود. اگر رشد به اندازه کافی بزرگ شود، ممکن است باعث کاهش بینایی شود.
درمان ناخنک بستگی به اندازه و وسعت ناخنک دارد. در مورد ناخنک خفیف معمولاً نیازی به درمان نیست. در مواردی که رشد نامناسب است یا بینایی در معرض خطر است، چشم پزشک ممکن است جراحی برداشتن ناخنک را توصیه میکند. رایجترین روش جراحی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد شامل برداشتن ساده ناخنک همراه با خود پیوند ملتحمه است. در طی این عمل، ناخنک برداشته میشود و شکاف ملتحمه با برداشتن ناخنک با پیوند بافت از پلک فوقانی پر میشود.
جدیدترین پیشرفت در جراحی ناخنک، جراحی ناخنک بدون بخیه است. این روش شبیه به جراحی پیوند است، اما از هیچ بخیهای برای نگهداشتن اتوگرافت استفاده نمیشود، در عوض از چسبهای بافت مدرن ساخته شده از پروتئینهای لختهکننده موجود در خون انسان استفاده میشود. این چسب در عرض یک هفته حل میشود و به بهبودی سریعتر کمک میکند. هیچ عفونت جدی خون با استفاده از چسب گزارش نشده است و این روش بی خطر تلقی میشود. در برخی موارد، به دنبال برداشتن ساده، استفاده موضعی از یک داروی ضد سرطان و پرتوهای بتا ممکن است برای به حداقل رساندن عود ناخنک استفاده شود. اگرچه این درمانها ممکن است رشد مجدد ناخنک را کاهش دهد. اما عوارضی مانند زخم و سوراخ شدن دیواره چشم ممکن است رخ دهد.
اگر ناخنک به مردمک نزدیک شود، باید جراحی انجام شود. در این مواقع ملتحمه بیش از حد رشد کرده و از قرنیه خارج میشود. نقص روی صلبیه با پیوند بافت همبند دقیقاً بریده شده پوشانده میشود. مزیت این کار این است که سلولهای مانع لیمبال که با بافت همبند منتقل میشوند، خطر رشد مجدد پرده تمپان را در همان محل به کمتر از یک درصد کاهش میدهند. این عمل حدود 30 تا 45 دقیقه طول میکشد و به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام میشود.
پس از جراحی، ممکن است برای چند روز درد و سوزش در چشم داشته باشید که ممکن است قطرههای چشمی ترکیبی آنتی بیوتیک و استروئیدی توصیه شود. همچنین ممکن است قرمزی چشم داشته باشید که معمولاً با گذشت زمان برطرف میشود. ناخنک امکان دارد پس از چند هفته یا چند ماه پس از جراحی عود کند. شما میتوانید در عرض 1 یا 2 هفته پس از جراحی به فعالیتهای عادی خود بازگردید. از قطرههای چشمی استفاده کنید و اقدامات محافظتی را طبق دستور پزشک انجام دهید.
ناخنک یک بیماری چشمی است که به رشد خوش خیم یا غیر سرطانی ملتحمه اشاره دارد، بافت شفاف و نازکی که قسمت سفید چشم (صلبیه) را میپوشاند ناخنک نام دارد. ناخنک ناحیهای بدون درد از بافت با عروق خونی در مرز داخلی یا خارجی قرنیه است. این بیماری میتواند باعث ناراحتی شدید چشم از جمله سوزش، قرمزی، اشک ریزی، احساس جسم خارجی و آستیگماتیسم (نقص بینایی) شود. اگر ناخنک به مردمک نزدیک شود، باید جراحی انجام شود. این عمل حدود 30 تا 45 دقیقه طول میکشد و به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام میشود.