عیوب انکساری بسیار رایج است و مبتلایان به تاری دید تمایل دارند و نمی‌توانند به‌وضوح روی اشیا تمرکز کنند. یکی از دلایل آن شکل نامنظم چشم است که از همگرایی مناسب نور بر روی شبکیه جلوگیری می‌کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، شبکیه، لایه‌ای از بافت در پشت چشم که مسئول جذب سیگنال‌های نور است، تصویر واضح و متمرکزی دریافت نمی‌کند و در نتیجه دید تار و مبهم می‌شود.

علائم عیوب انکساری چشم

علائم عیوب انکساری چشم عبارت‌اند از:

  • تار دیدن
  • دوبرابر دیدن
  • دیدن یک درخشش با دیدن نورهای روشن ظاهر می‌شود
  • از سردرد و میگرن رنج می برند
  • خستگی چشم
  • مشکل در تمرکز بر خواندن

در صورت بروز این علائم مهم است که با بینایی‌شناس خود مشورت کنید. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به تغییرات دائمی بینایی شود.

انواع عیوب انکساری

دوربینی

همچنین به‌عنوان دوربینی شناخته می‌شود. اگر دوربینی دارید، اجسام دور معمولاً واضح هستند، اما اجسام نزدیک ممکن است تار به نظر برسند.

نزدیک‌بینی

نزدیک‌بینی دیدن اجسام در دوردست را دشوار می‌کند. بسته به سطح نزدیک‌بینی، ممکن است مشکلاتی نیز با اشیاء در فاصله متوسط ​​ایجاد شود.

آستیگماتیسم

عیوب انکساری از این نوع به این معنی است که قرنیه چشم به طور نامنظم انحنا دارد، در واقع حتی در صورت آستیگماتیسم، دید تار و یا مخدوش می‌شود.

پیرچشمی

این وضعیت باعث ایجاد مشکل در دیدن یا خواندن اشیا و مواد از راه دور یا نزدیک می‌شود. پیرچشمی یک اختلال چشمی مرتبط با افزایش سن است که به دلیل کاهش خاصیت ارتجاعی عدسی است. علائم معمولاً در حدود 40 سالگی شروع می‌شود.

علل عیب انکساری

علل عیب انکساری به موارد زیر وابسته است:

طول کره چشم

اگر کره چشم خیلی بلند یا خیلی کوتاه باشد، می‌تواند مانع از همگرایی مناسب پرتوهای نور وارد چشم به شبکیه شود.

قرنیه نامنظم

چشم به طور طبیعی خمیده است، اما زمانی که قرنیه (لایه شفاف خارجی چشم) در همه جهات به طور یکنواخت خمیده نباشد، نمی‌تواند به‌درستی پرتوهای نور ورودی به شبکیه را متمرکز کند. هنگامی که سیگنال‌های نور کافی وارد شبکیه می‌شود، شبکیه نمی‌تواند سیگنال‌های موردنیاز برای بینایی را بپرد.

پیری لنز

ماهیچه‌هایی که چشم را احاطه کرده‌اند و به فعال‌شدن صحیح آن کمک می‌کنند ممکن است ضعیف شوند و باعث کند چشم در پاسخ به سیگنال‌ها کندتر شود. عدسی که از بافت انعطاف‌پذیر تشکیل شده است، با افزایش سن سفت می‌شود که می‌تواند تغییر شکل و تمرکز مجدد چشم را در طول فعالیت‌های روزانه و مشاهدات دشوار کند.

چه کسانی در معرض خطر عیوب انکساری قرار دارند؟

عیوب انکساری می‌تواند افراد را در هر سنی تحت‌تأثیر قرار دهد. هرکسی ممکن است از عیب انکساری رنج ببرد، اگرچه این شرایط اغلب ارثی هستند. اگر اعضای خانواده‌تان از عینک یا لنز استفاده می‌کنند، بهتر است بینایی خود را به طور مرتب چک کنید.

برخی از عیوب انکساری، مانند نزدیک‌بینی، می‌توانند در دوران کودکی شروع شوند، درحالی‌که سایر بیماری‌های انکساری چشم، مانند پیرچشمی، در سنین بالاتر، 40 سالگی به بالا رخ می‌دهند.

درمان عیوب انکساری

اصلاح عیوب انکساری می‌تواند بسیار ساده باشد. در صورت بروز هر یک از این علائم، بهتر است به بهترین چشم‌ پزشک مراجعه کنید تا معاینه چشم را انجام دهد و تعیین کند که آیا عیوب انکساری وجود دارد و کدام دوره درمانی (در صورت وجود) موردنیاز است. شما به‌احتمال زیاد نیاز به استفاده از عینک یا لنزهای تماسی یا احتمالاً تحت عمل جراحی انکساری خواهید داشت .

بهترین توصیه‌ای که باید رعایت کنید این است که بینایی خود را به طور منظم بررسی کنید، زیرا این کار به شما امکان می‌دهد هرگونه مشکلی را قبل از اینکه باعث آسیب دائمی شود اصلاح کنید.

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه

دیدگاه خود را وارد کنید