سندرم لایه برداری چشم و پیشگیری از آن
سندرم لایه برداری چشم
هنوز معلوم نیست که اشعه ماوراء بنفش خورشید چطور باعث صدمه به چشم میشود و این که چطور نور خورشید به طور مستقیم باعث بروز برخی بیماریها مانند آب مروارید، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن میشود.با این حال همه شواهد به نفع این موضوع است که قرار گرفتن در معرض نور خورشید منجر به بروز مشکلی به نام سندرم لایه برداری چشم خواهد شد. افرادی که مدتهای طولانی در بیرون از منزل سپری میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به این سندرم قرار دارند. در واقع سندرم لایه برداری چشم اشاره به پیری چشم به دلیل فشار چشم و انسداد ورید شبکیه دارد. سندرم لایه برداری چشم با آب مروارید و بیماری آب سیاه نیز ارتباط دارد.اگر مدت زمان زیادی را در فضای باز خارج از منزل سپری می کنید باید احتیاط کنید که به این سندروم خطرناک چشمی مبتلا نشوید با چکاب منظم چشم پزشک می توانید از این بیماری در امان بمانید.
شواهدی وجود دارد که عوامل آب و هوایی این سندرم را افزایش می دهد. به عنوان مثال، استرالیایی های بومی که مقدار زیادی از زمان را در خارج از منزل می گذرانند به این بیماری مبتلا هستند.اشعه ماورای بنفش (UV) تابش (UVR) ارتباط مستقیمی با این بیماری دارند و راننده ها که زمان زیادی از روز را در محیط باز سپری می کنند باید حتما مراقب این بیماری باشند.
علائم و درمان
سندرم لایه برداری چشم تا زمانی که چشم شروع به از دست دادن بینایی خود بر اثر دیگر مشکلات چشمی میکند، علامت خاصی ندارد. درمان خاصی نیز برای این سندرم وجود ندارد اما شرایط دیگری که میتوانند باعث بروز سندرم لایه برداری چشم شوند، قابل درمانند.بهترین راه برای جلوگیری از سندرم لایه برداری چشم ، معاینات جامع چشم است که طبق این فهرست باید انجام گیرند:
• برای افراد سنین ۴۰ تا ۵۵ سال هر دو تا چهار سال.
• برای افراد سنین ۵۵ تا ۶۵ سال، هر یک تا سه سال.
• برای افراد سنین ۶۵ سال به بالا هر یک تا دو سال.
• افرادی که سابقه بیماریهای چشمی دارند و مبتلایان به دیابت باید معاینات چشم مکرر داشته باشند.